HATAY / ANTAKYA - Alahan Ortaokulu

Alahan Ortaokulu

Adres
ALAHAN MAH. FATİH 11 CAD. ALAHAN ILKOKUL VE ORTAOKULU BLOK NO: 11 ANTAKYA / HATAY
Vizyon
Ülke çapında şeffaf ve nitelikli eğitim veren, gerçekleştirdiği sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerle başarılara doğru koşan, çağdaş bir eğitim ve kültür merkezi olmak.
Misyon
Topluma öğrenmeyi yaşam biçimi şeklinde algılayan, çalışmayı ve yaşamayı seven, kendiyle barışık kendiyle yarışan bireyler kazandırmaktır.
Ulaşım
Tayfur Sökmen Kampüsü’ne her 5 dakikada bir otobüs bulunmaktadır.Merkezle Okul arasında ulaşım bu açıdan kolay sağlanarak halkın çeşitli ihtiyaçlarını gidermede kolaylık sağlanmaktadır. Okul çevresinde çok sayıda eşyalı, kaloriferli internetli, apart daireler mevcut olup ev-barınma sorunu bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Arazi yapısı itibarı ile dağ yamacı olup engebelidir.Hakim iklim tipi Akdeniz iklimidir, Bitki Örtüsü maki, genelde zeytin ağaçları ve çayın geçtiği yerler yeşil bir alana sahiptir. Köye Sınır Komşusu Olan Yerleşim Birimleri Şunlardır; 1.Zülüflühan Köyü 2.Anayazı Köyü
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Antakya Merkez İlçesinin kuzeybatısı ve ana yoldan 2 km içeridedir.Sınır komşuları Zülüflühan ve Anayazı Mahalleleridir.Güneydoğusunda Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü bulunmaktadır. Mustafa Kemal Üniversitesi ile komşudur. Antakya ilçe merkezine 13 km mesafededir.